Verhuur

Verhuren en beheren

Ik zal je investeringsobject graag verhuren en, indien gewenst, ook beheren.

Dit is al jaren mijn core business in Maastricht en zet ik graag hier voort.
Hiervoor hanteer ik 3 tarieven:

Voor alleen het aanleveren van de huurder

10% van de (netto) huurprijs

Voor het in en uitchecken van de huurder

15% van de (netto) huurprijs

Verhuur klaar te maken

Voor zowel het in en uitchecken van de huurder en de woning weer volledig verhuur klaar te maken: 25% van de (netto) huurprijs

Je investeringsobject, huis of appartement verhuren in de Algarve

Voor zowel appartementen als villa’s is het volgens de Portugese wet verplicht dat de accommodatie een bewoningsvergunning heeft (of “licença de utilização“, in het Portugees). Dit document, dat wordt afgegeven door de Câmara Municipal (gemeenteraad) van het gebied waar het onroerend goed is gelegen, bepaalt in feite het soort gebruik dat voor een bepaald gebouw of gedeelte is toegestaan: bewoning of niet-bewoning (handel, diensten of industrie).

Als het onroerend goed legaal is, en de vergunning voor bewoning is afgegeven, is de volgende stap het aanvragen van een specifieke vergunning bij de Câmara Municipal om uw eigendom als vakantiehuis te verhuren..

Vereisten voor het verkrijgen van een AL-licentie

Vereisten voor het verkrijgen van een AL-licentie

Om toegang te krijgen tot een AL-vergunning moet de accommodatie voldoen aan verschillende eisen die zijn vastgelegd in de Portugese wetgeving, namelijk veiligheid en wettelijke verplichtingen. Dit houdt in: 

Ik kan zorgen voor:

Wanneer je een AL-licentie aanvraagt, is het ook verplicht om de start van deze bedrijfsactiviteit bij de Portugese belastingdienst te registreren.

Fiscale verplichtingen voor je te verhuren woning in Portugal

Bedenk altijd dat het verhuren van een vakantiehuis in Portugal in de eerste plaats een zakelijke activiteit is. Als zodanig moet je deze activiteit zien als iedere andere commerciële activiteit, ook in fiscaal opzicht.